2018 Mästare - BRDC British F3 Championship

2018 blir den bästa säsongen hittills för Linus, som storstilat tar hem det brittiska Formel 3-mästerskapet – en av racingvärldens mest anrika racingserier. Fjolårssamarbetet med Double R Racing fortsätter, nu i den högsta klassen i den engelska formelbilshierarkin, och framgångarna avlöser varandra från första till sista stund.

Linus lägger ribban direkt i premiären på Oulton Park, där han vinner det första racet för säsongen före den etablerade dansken Nicolai Kjaergaard – som ska komma att utgöra det stora hotet om titeln under resten av året.

Segern i säsongsupptakten är extra känslosam för Double R Racing, som under vintern förlorat den omtyckte mekanikern JJ i en testolycka. Tårarna rinner nerför kinderna när Linus kliver upp på pallens översta steg, en kall men minnesvärd dag under påskhelgen.

Därefter rullar maskineriet vidare i rasande fart. En trippelpall i deltävling två på Rockingham – med seger i det avslutande heatet för helgen – visar att premiärtriumfen inte var någon tillfällighet, vilket också bekräftas av ytterligare förstaplatser på både Snetterton, Silverstone och Spa-Francorchamps. Under besöket i Belgien vinner Linus dessutom dubbelt.

En katastrofhelg på Donington Park, präglad av motorproblem och en olycklig startkrasch i Race 2, reducerar dock Linus övertag i mästerskapet inför finalen på Silverstone i oktober. Slaget om titeln står mellan Linus och Kjaergaard, men Linus lyckas avgöra den skandinaviska bataljen till sin fördel redan i finalhelgens första heat – som han dominerar från pole position.

Titeln är i land, och Linus kan blicka tillbaka på den viktigaste och mest eftertryckliga framgången hittills i karriären. Ett facit på sammanlagt sju segrar och 13 pallplatser talar sitt tydliga språk: det här var en säsong som inte lämnade mycket i övrigt att önska.

Som välvispat grädde på moset tar Linus också hem Sunoco Whelen Challenge – ett av motorvärldens absolut mest värdefulla priser – efter att ha avvärjt 67 andra förare i ett snillrikt system som inkluderar deltagare från en rad olika mästerskap. Sunoco-segern ger Linus en fullt finansierad styrning i klassiska Daytona 24-timmars i januari 2019.