2017 F4 British Championship

Säsongen 2017 tar Linus det stora steget ut på den internationella scenen. En satsning på det konkurrenskraftiga brittiska Formel 4-mästerskapet hamnar på agendan när Linus signerar ett kontrakt med väletablerade Double R Racing – och det dröjer inte länge förrän potentialen i samarbetet blir tydlig att se.

En lovande försäsong indikerar bra fart, och när Linus sedan toppar den fria träningen vid premiären på Brands Hatch bekräftas den positiva känslan. Dessvärre förbyts det hela snabbt mot totalt mörker; Linus tvingas under frustrerande former att bryta samtliga tre premiärheat med motorproblem. En mardrömsstart, noll poäng på kontot och uppförsbacke inför resten av säsongen – men det är som bekant i motvind en drake lyfter…

Linus slår omedelbart tillbaka. Första internationella segern kommer vid nästa deltävling på Donington Park, om än överskuggad av den våldsamma Billy Monger-kraschen som kom att engagera hela racingvärlden.

Med vind i seglen radar Linus upp ytterligare segrar på Croft, Rockingham och i finalen på Brands Hatch. Fler tekniska problem under resans gång innebär att han till slut får nöja sig med femte plats i förarsammandraget, men budskapet har gått fram: flest snabbaste varv av samtliga, och fler pole positions än mästaren Jamie Caroline, signalerar att klivet ut i världen inte på något sätt har varit för stort. 

Under året får Linus också möjlighet att debutera i Formel 3-sammanhang vid ett inhopp i det brittiska mästerskapet på, ironiskt nog, belgiska Spa-Francorchamps. Mot slutet av helgen är Linus bara några tiondelar efter de allra snabbaste runt en av världens svåraste banor; en försmak inför 2018, när F3-äventyret inleds på allvar och med full kraft.