2023 Debut - NTT INDYCAR SERIES

2023 spenderas initialt på sidolinjen för Linus, som trots den dominanta titelsegern i Indy Lights året innan inte får någon fast styrning i INDYCAR. Besvikelsen är stor, samtidigt som flera av förarna han slog 2022 avancerar till kungaklassen med hjälp av finansiell backning. 

Den som väntar på något gott väntar dock, som bekant, aldrig för länge. I augusti får Linus till slut den efterlängtade chansen att debutera i NTT INDYCAR SERIES som ersättare till skadade Simon Pagenaud hos Meyer Shank Racing.

Debuten sker i Big Machine Music City Grand Prix i Nashville, där Linus sensationellt går vidare från den första kvalomgången och dessutom sätter loppets snabbaste varv. Insatsen genererar en ny chans i nästa race, Gallagher Grand Prix på Indianapolis Motor Speedway, där Linus tackar för förtroendet med säsongens bästa resultat (12:a) för MSR-teamets bil #60.

Efter ytterligare en start, med ännu ett snabbaste varv i ovaldebuten på Gateway, plockas Linus upp av toppteamet Chip Ganassi Racing på ett flerårigt kontrakt med början 2024. Därmed har han nått motorsportens yttersta finrum; drömmen har gått i uppfyllelse.